Οι θάνατοι του Μπιν Λάντεν και οι συνωμοσιολόγοι


Ύστερα από την τελευταία ανακοίνωση της Αλ Κάιντα που επιβεβαιώνει το θάνατο του Μπιν Λάντεν οι όπου γης συνωμοσιολόγοι δεξιοί ή αριστεροί (αυτή η χώρα έχει αρκετούς και βρίσκονται ένθεν κι ένθεν) αναγκάζονται να αναδιπλωθούν σε άλλες βαριάντες δολοπλοκιών και παρανοϊκών ιστοριών αφού πρώτα εξάντλησαν τη θεματολογία περί (ενός ακόμη!) πλαστού θανάτου του Μπιν Λάντεν. Είναι η γνωστή ιστορία που αναφέρει ο φιλόσοφος Ράσελ με την παρανοϊκή γρια που βλέπει παντού χελώνες. Έτσι σήμερα η αναδίπλωση βρίσκεται στο παλιό μοτίβο, ότι, δηλαδή, ο Μπιν Λάντεν ήταν ένας πράκτορας των Αμερικάνων, ότι δε βρισκόταν πίσω από την επίθεση κατά των Η.Π.Α. στις 11/9 (αγνοούν επιδεικτικά το παρακάτω βίντεο)

κι επιτέλους, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ζει από τα τέλη του 2001 (δυστυχώς, γι’ αυτούς, γι’ άλλη μια φορά οι Αμερικάνοι διαθέτουν περισσότερα στοιχεία και βίντεο, όπως το παρακάτω που έδωσαν τελευταία στη δημοσιότητα).

Έχουν γίνει αρκετές αναλύσεις της συνωμοσιολογικής παράνοιας από αρκετούς ευαισθητοποιημένους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα αλλά και το εξωτερικό. Δυστυχώς, αν και εντοπίζουν επιτυχώς τον παθολογικό χαρακτήρα αυτής της στάσης, σχεδόν πάντα κινούνται σε επίπεδο  ανάλυσης των διανοητικών μηχανισμών  χωρίς να μπορούν να εμβαθύνουν στο πραγματικό βιοφυσικό και συγκινησιακό (δηλ. ενεργειακό) περιεχόμενο και τη βαθιά ψυχική διάσταση του φαινομένου.

Ωστόσο, η διαδομένη φύση αυτής της ψυχοπαθολογίας δε διαφέρει ουσιαστικά από το καθημερινό παράλογο κουτσομπολιό στο οποίο επιδίδονται καθημερινοί άνθρωποι όταν κατασκευάζουν ιστορίες με κάποιους «παράξενους» συνανθρώπους τους ή γείτονες που συμπεριφέρονται «περίεργα». Είναι εκείνη η οριακή στιγμή που δείχνει ότι ορισμένοι άνθρωποι ζουν σ’ έναν πραγματικά δικό τους, φανταστικό κόσμο, όπου η οποιαδήποτε, εντελώς αβάσιμη, ανοησία χρησιμεύει μόνο για να αποτελέσει τη συνέχεια σ’ ένα  αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο ανοησίας και παράνοιας!

Έτσι, σήμερα ο Μπιν Λάντεν ξαναγίνεται ένας πράκτορας των Αμερικάνων αλλά  δυστυχώς πάλι γι’ αυτούς, είναι ταυτόχρονα και αγαπημένος ήρωας κάθε αιμοσταγούς δολοφόνου αντικαπιταλιστή, αντιαμερικάνου ή Άραβα ισλαμοφασίστα. Καθόλου πρωτότυπο! Εξάλλου κι ο μοχθηρός και σατανικός παγκόσμιος εβραιομασωνισμός εξυπηρετεί τόσον τον αδίστακτο καπιταλισμό όσο και τον απάνθρωπο κομμουνισμό! Τέτοιες αντιφάσεις εξηγούνται πάντα σ’ ένα ανώτερο επίπεδο (εξάλλου, δουλειά κάθε καλού «πράκτορα» δεν είναι να γίνεται πιστευτός;) αγνοώντας τους ψυχικούς λόγους που πολλοί άνθρωποι θαυμάζουν ένα μαζικό δολοφόνο και ισλαμοφασίστα, όπως ο Μπιν Λάντεν… Καλώς ήλθατε στον κόσμο της παράνοιας!

Οι ακραίοι (δεξιοί ή αριστεροί) συνωμοσιολόγοι ξέρουν ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν νεκρός από το 2001, όπως ξέρουν πολύ καλά και το προσκήνιο πίσω από τις ταραχές στον αραβικό κόσμο σήμερα. Φταίνε πάντα οι Αμερικάνοι και οι Εβραίοι, οι πραγματικοί σατανάδες του κόσμου τους!

Από μια κοινωνιοψυχολογική άποψη ο βαθμός αποδοχής τέτοιων απόψεων σε μια κοινωνία προδίδει το βαθμό της (πρώτιστα συγκινησιακής) υγείας της. Διότι το φαινόμενο αυτό έχει τις ρίζες του κύρια στην ατομική χαρακτηροδομή και δευτερευόντως στην κοινωνικοπολιτική χαρακτηροδομή.

Αναλύεται έξοχα και λακωνικά σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιο του σπουδαίου οργονομιστή ψυχίατρου Τσαρλς Κόνια σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας και τη λειτουργία της συγκινησιακής πανούκλας (η τελευταία εμφιλοχωρεί πάντα σε αυτές). Γράφει λοιπόν ότι οι θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι παρά η απόπειρα των θωρακισμένων ανθρώπων να κατανοήσουν την ύπαρξη της συγκινησιακής πανούκλας. Εντούτοις, το αδύνατο σημείο όλων αυτών των θεωριών είναι η απόδοση συνειδητής πρόθεσης στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Αγνοώντας προφανώς την ύπαρξη του καταστροφικού και σαδιστικού δευτερογενούς στρώματος της ανθρώπινης χαρακτηροδομής και το γεγονός ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά προέρχεται και καθορίζεται από ασυνείδητες βιολογικές δυνάμεις πιστεύουν ότι οι συγκινησιακά πανουκλιασμένοι άνθρωποι συνειδητά «συνωμοτούν» για να επιτελέσουν το καταστροφικό τους έργο. Μέσα στην παρανοϊκή αυτή απεικόνιση το κακό δαιμονοποιείται αποκτώντας μια πραγματικά εξώκοσμη διάσταση, αποδίδοντας στο συνωμοσιολογικό γεγονός υπερκόσμιες και μυθικές διαστάσεις. Τι κι αν χρειάζεται για να εκτελεστεί ή να αποκρυβεί την πραγματική συμμετοχή ή συνενοχή εκατοντάδων ή και χιλιάδων ακόμη ανθρώπων;

Ωστόσο, γι’ αυτή τη «συνωμοσία», τα συγκινησιακά πανουκλιασμένα άτομα δε χρειάζονται παρά μια κοινή βιοφυσική δομή, η οποία αποτελεί το συνδετικό κρίκο και τον πραγματικό πόλο έλξης για να μπορέσουν να συνεργαστούν απέναντι σ’ ένα κοινό εχθρό (που είναι η ίδια πρωτοπλασματική έκφραση του ζωντανού, η ίδια η Ζωή). Η βάση της συνεργασίας τους δεν είναι επομένως η κοινή κοινωνικοπολιτική χαρακτηροδομή αλλά η ατομική (συγκινησιακά πανουκλιασμένη) χαρακτηροδομή τους. Έτσι, βλέπουμε, όπως πολύ καλά παραδειγματολογεί ο Τσαρλς Κόνια, τον κόκκινο φασίστα Ούγκο Τσάβες να συνεργάζεται με το μαύρο φασίστα Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ (σε μια νεώτερη εκδοχή της συνεργασίας Στάλιν-Χίτλερ) απέναντι στον κοινό εχθρό τους, τον ελεύθερο κόσμο κι ειδικά τις Η.Π.Α. Ωστόσο, σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί αληθινοί φιλελεύθεροι που θα ανεχτούν την καταστροφική τους δράση αλλά αντίθετα πολλοί ψευδοφιλελεύθεροι αριστεροί που συγκινησιακά ταυτίζονται με αυτήν.

Από την άλλη, η ατελείωτη συνωμοσιολογική φαντασιοπληξία δεν έχει παρά ένα κοινό λειτουργικό σκοπό σε βιοφυσικό επίπεδο: να απορροφήσει την ενέργεια στον εγκέφαλο που διαφορετικά, αν διέτρεχε το σώμα, θα δημιουργούσε διαλυτικό, ανυπόφορο, άγχος. Αντί να λειτουργήσουν ορθολογικά (δηλ. με τις αισθήσεις και τη σκέψη τους), η σχιζοειδής φύση και ο μυστικισμός των συνωμοσιολόγων δεν μπορεί παρά να τους οδηγήσει στον έλεγχο των  αισθήσεων τους από ένα κυρίαρχο μυαλό. Η υπερευαισθησία τους απέναντι στα γεγονότα του κόσμου δεν υφίσταται παρά ως τρόπος διακανονισμού των συγκινήσεών τους κι όχι ως τρόπος αληθινής αντιμετώπισης των προβλημάτων του κόσμου (αυτό είναι μια πρόφαση!). Εντέλει, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (με τη Νέα Παγκόσμια Τάξη, τα chemtrails, τον Έλεγχο του Νου κ.λπ.), οι Ιλλουμινάτι, οι Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Σόρος και άλλοι «κακοί» Εβραίοι συνωμότες (εντάξει, οι Ροκφέλερ δεν είναι Εβραίοι, και τι μ’ αυτό; οι Ιλλουμινάτι είναι;) μέχρι τους Νεφελίμ του Λιακόπουλου δεν αποτελούν παρά το διανοητικά μυστικοποιημένο και διεστραμμένο υποκατάστατο του «κακού» Πατέρα για την ψυχική εκτόνωση μίσους και άγχους των κάθε λογής συνωμοσιολόγων που τόσο έχει ανάγκη η δομή τους.

This entry was posted in Γενικά, Επικαιρότητα, Κοινωνία, Πολιτική, Συγκινησιακή Πανούκλα, Υγεία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s