ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε δυο μήνες θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι θέλουν στην Ελλάδα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο σχετικά με την Οργονομία. Το συνέδριο θα λάβει χώρα σε μια πανέμορφη περιοχή κοντά στη φύση το διήμερο 6-7 Αυγούστου. Παρακάτω παραθέτω ένα μέρος από την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Ολόκληρη θα τη βρείτε εδώ.


 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΟΝΟΜΙΑ 

 

θα διεξαχθεί στις 6-7 Αυγούστου 2011

 

στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου «Τσαμαντάνης» στον Καραβόμυλο, Δήμου Στυλίδας, Φθιώτιδος.

 

Πρόκειται για ένα Συνέδριο με πρόσβαση σε όλους.

 

Παρακαλούμε ενημερώστε τους φίλους και γνωστούς σας για το Συνέδριο αυτό.

 

Το Συνέδριο για Νέα Ευρήματα στην Οργονομία θα γίνει στην Κεντρική Ελλάδα, κοντά στον Καραβόμυλο, στη Φθιώτιδα, στο Ξενοδοχείο «Τσαμαντάνης».

Εδώ θα βρείτε ένα χάρτη όπου φαίνεται ο Καραβόμυλος και η θέση του σε σχέση με άλλα σημεία της Ελλάδας.

Την ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου «Τσαμαντάνης», όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο θα τη βρείτε εδώ.

Το Συνέδριο θα διαρκέσει δυο μέρες: το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Είναι πιθανό να επεκταθεί κατά μια μέρα, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου. Επιστήμονες από διάφορα επιστημονικά πεδία θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν νέα ευρήματα σχετικά με τις επιστημονικές και κοινωνικές πλευρές της Οργονομίας – της επιστήμης που μελετά τις λειτουργίες της ζωικής ενέργειας στη φύση, η οποία αναπτύχθηκε από τον Βίλχελμ Ράιχ στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Το απόγευμα πριν την έναρξη του Συνεδρίου θα υπάρξει μια συνάντηση των συμμετεχόντων ώστε να γνωριστούν καλύτερα, μακριά από τυπικότητες.

Το Συνέδριο αυτό είναι ανοιχτό σε επιστήμονες, φοιτητές και το ευρύτερο κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Θέματα και Ομιλητές (Αυτήν την περίοδο οι ομιλητές υποβάλλουν τις εργασίες τους):

  • Alberto Mazzocchi και Roberto Maglione (Ιταλία): Μια Εισαγωγική Μελέτη των Επιδράσεων του Συσσωρευτή Οργόνης του Ράιχ στην Ανθρώπινη Φυσιολογία.
  • Tom DiFerdinando (ΗΠΑ): Πλασματικός Παλμός και Στροβιλιζόμενο Κύμα: Κινητικές και Συσχετιζόμενες Ανατομικές Εκφράσεις δυο Διακριτών Λειτουργιών του Ανθρώπινου Οργανισμού.
  • Peter Jones (Ηνωμένο Βασίλειο): Ρόμπερτ Μπράουν και Βίλχελμ Ράιχ: Η Κλοπή και Απόκρυψη της Ανακάλυψης των Βιόντων με προβολή βίντεο σχετικά με τους Ρόμπερτ Μπράουν και Βίλχελμ Ράιχ με θέμα «Η κίνηση Μπράουν και η Ανακάλυψη των Βιόντων».
  • Peter Jones (Ηνωμένο Βασίλειο): Οργονοθεραπεία, Τοκετός, Βρέφη και το Παλμικό Μοντέλο του Συμπαθητικού/Παρασυμπαθητικού Συστήματος του Ράιχ.
  • Peter Robbins (ΗΠΑ): Ο Βίλχελμ Ράιχ και τα ΑΤΙΑ (UFO) I: Μια Αντικειμενική Ανάλυση Ενός από τα πιο Αμφιλεγόμενα Κεφάλαια της Οργονομίας και Ο Βίλχελμ Ράιχ και τα ΑΤΙΑ (UFO) II: Τα Ευρήματα και οι Παρατηρήσεις του.
  • James DeMeo (ΗΠΑ): Νέα Ερευνητικά Ευρήματα στο Ερευνητικό Εργαστήριο Βιοφυσικής της Οργόνης (είναι πιθανό να γίνει η παρουσίαση εν απουσία του ομιλητή).
  • Άλλοι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.
  • Θα ανακοινωθούν και άλλες παρουσιάσεις βίντεο (διαφορετικές από εκείνες που θα γίνουν στις ομιλίες).

Για κράτηση θέσης στο Συνέδριο επικοινωνήστε με το διοργανωτή, Θανάση Μανταφούνη στο τηλέφωνο 6972974354 ή στο email: thanmand@otenet.gr.

Η κράτηση θέσης στο Συνέδριο και δωματίου ή κάμπινγκ θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Αξίζει να παρατεθεί επίσης αυτούσιο το τμήμα της ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

Οι ανακαλύψεις του Βίλχελμ Ράιχ παραμένουν μοναδικές και με τεράστια σημασία σε πλήθος σύγχρονων κοινωνικών, ιατρικών και επιστημονικών θεμάτων. Είτε κανείς μιλά για τα «ψυχοσωματικά προβλήματα», για τα «νανοβακτήρια» ή «αρχαία»[1] της σύγχρονης μικροβιολογίας, για το «τσι» ή τη «λεπτή ενέργεια» της σύγχρονης παραψυχολογίας, ή για τον «άνεμο των μαύρων τρυπών» της αστροφυσικής, οι ανακαλύψεις του Ράιχ παραμένουν 100 χρόνια μπροστά από τους σύγχρονούς του καθώς προέβλεψε συγκεκριμένες ανακαλύψεις και κατευθύνσεις της σύγχρονης επιστήμης.

Η κλινική ψυχαναλυτική εργασία του Ράιχ κατά τη δεκαετία του 1920 είχε ως αποτέλεσμα τη διασαφήνιση του ρόλου της συναισθηματικής-σεξουαλικής στάσης και καταπίεσης στη δημιουργία αφενός διαφόρων νευρωτικών συμπτωμάτων, αφετέρου της δυστυχίας στον άνθρωπο. Ανέπτυξε μια καινούρια θεραπευτική προσέγγιση, για τη συγκινησιακή εκφόρτιση, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να απαλλαχτούν από τα παραπάνω συμπτώματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τις συμβατικές θεραπείες. Η μέθοδός του βελτιώνει επίσης τη δυνατότητα για εργασία, κοινωνική λειτουργικότητα, αγάπη και σεξουαλική ικανοποίηση. Από τις ανακαλύψεις του Ράιχ της πρώτης περιόδου του, αναπτύχθηκε μια ολόκληρη σειρά από καινούριες μεθόδους «ψυχοθεραπειών σωματικής κατεύθυνσης» και θεωρείται ο «πατέρας» αυτών των τεχνικών, παρόλο που οι περισσότερες από αυτές απέχουν πολύ από την αρχική του μεθοδολογία[2].

Οι ανακαλύψεις του που αφορούν τη σεξουαλική οικονομία προσδιόρισαν το ρόλο των τραυμάτων σε πρώιμη παιδική ηλικία και της σεξουαλικής καταπίεσης στη δημιουργία της ατομικής και κοινωνικής βίας και του καλυμμένου κοινωνικού παραλογισμού ο οποίος οδηγεί σε επιθετικούς πολέμους και αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Η ανακάλυψη από τον Ράιχ των σχέσεων των βιοηλεκτρικών και των υπόλοιπων παραμέτρων της ζωικής ενέργειας με τα ανθρώπινα συναισθήματα, τον ενεργειακό παλμό και τη σεξουαλική εκφόρτιση εξακολουθούν να υπερτερούν κατά πολύ των σύγχρονων συμβατικών αναλύσεων πάνω στα θέματα αυτά.

Οι ερευνητικές του ανακαλύψεις σχετικά με την αποσύνθεση των ιστών σε βιόντα σε συνθήκες συγκινησιακής-νευροφυτικής συστολής και την απώλεια της ενεργειακής φόρτισης των ιστών, προηγήθηκαν των μετέπειτα επιβεβαιώσεων κάποιων τμημάτων αυτής της διαδικασίας από την κλασσική ιατρική, στα οποία δόθηκαν οι βιοχημικοί όροι «απόπτωση» και «εξάντληση του ανοσοποιητικού συστήματος».

Η ισχυρή «ηλεκτροστατικη/μαγνητική» ακτινοβολία που ανακάλυψε ο Ράιχ από συγκεκριμένες καλλιέργειες βιόντων που προέρχονταν από ορυκτά οδήγησε άμεσα στην αναμφισβήτητη ανακάλυψη μιας, μέχρι τότε, άγνωστης ακτινοβολίας ζωικής ενέργειας, της οργονοενέργειας και στην επινόηση ενός συσσωρευτή οργονοενέργειας.

Ο συσσωρευτής οργονοενέργειας μπορεί να επαναφέρει την ενεργειακή φόρτιση στους ιστούς του οργανισμού, εξαφανίζοντας πολλά συμπτώματα ασθενειών, αφήνοντας υποσχέσεις και αγροτικές εφαρμογές.

Οι ανακαλύψεις του Ράιχ σχετικά με την ατμοσφαιρική οργονοενέργεια οδήγησε σε περαιτέρω καινοτομίες, που αφορούσαν τη θερμοδυναμική, την πυκνότητα ηλεκτρικής φόρτισης στην ατμόσφαιρα, μια λειτουργική συσχέτιση με την παλιά θεωρία περί του «κοσμολογικού αιθέρα» και τελικά σε μια μέθοδο – τη Μηχανική της Κοσμικής Ενέργειας, ή «νεφοδιάλυση» – με στόχο την αντιμετώπιση των ξηρασιών και την επαναφορά της βλάστησης στις ερήμους. Επίσης, τιθάσευσε την οργονοενέργεια έτσι ώστε να περιστρέφει ένα μικρό κινητήρα και υποστήριξε την άποψη ότι πιθανώς αυτή να ήταν η πηγή ενέργειας των μυστηριωδών «UFO».

Μια εποχή που ο τύπος και ιδιαίτερα το κίνημα των «σκεπτικιστών» που αναπτυσσόταν τότε τον αποκύρυσσε και τον λοιδορούσε, ξεκίνησε μια δήθεν «έρευνα» και μια νομική δίωξη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενάντια στη δουλειά του. Τα βιβλία του Ράιχ τελικά «απαγορεύτηκαν και κάηκαν» από μια άνευ προηγουμένου απόφαση ενός τυφλού και υπεροπτικού δικαστηρίου των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ο Ράιχ να πεθάνει στη φυλακή, σε μια υπόθεση με τεράστια σημασία για το ζήτημα της πραγματικής επιστημονικής ελευθερίας.

Αν και το όνομα του Ράιχ είχε πέσει στην ανυποληψία για αρκετά χρόνια, με τον καιρό το ενδιαφέρον για τη δουλειά του αναζωπυρώθηκε, αν και συχνά δεν του αποδίδεται η πρέπουσα τιμή. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να διαβάσει, σήμερα, αμέτρητα βιβλία που διατυπώνουν απόψεις για τη «ζωική ενέργεια» ή τη «δύναμη» τα οποία δεν περιέχουν ούτε το 10% της επιστημονικής τεκμηρίωσης και των εμπειρικών λεπτομερειών των φαινομένων που παρείχε ο Βίλχελμ Ράιχ τη δεκαετία του 1950.

Εξαιτίας κάποιου ανεξήγητου φόβου ή εχθρότητας, οι σύγχρονοι συγγραφείς συχνά δεν αναφέρουν ούτε καν το όνομά του, ούτε βέβαια παρέχουν κάποια αναφορά στην προϋπάρχουσα δουλειά του. Η θλιβερή αποσιώπηση των ιδεών που διατύπωσε πρώτος ο Ράιχ, όπως και η δημόσια γελοιοποίηση καθώς και οι σοβαρές διαστρεβλώσεις των λόγων και των ανακαλύψεών του, συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.

Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι όλα τα επιχειρήματα και οι ανακαλύψεις του Ράιχ στηρίζονται σε εμπειρικές, επιστημονικές μεθόδους και οι θεωρίες του μπορούν να εξεταστούν πειραματικά.

Μετά το θάνατό του, οι ανακαλύψεις του Ράιχ έχουν ελεγχθεί επιστημονικά με μεγάλη αυστηρότητα από πολλούς επιστήμονες που είναι κάτοχοι Διδακτορικών Διπλωμάτων, από γιατρούς και ανεξάρτητους ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, με δημοσιευμένα αποτελέσματα σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ υπάρχουν κλινικές όπου χρησιμοποιείται ο συσσωρευτής οργονοενέργειας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και για τη θεραπεία συμπτωμάτων σοβαρών ασθενειών.

Οι μέθοδοι της νεφοδιάλυσης που έχουν διαστρεβλωθεί και γελοιοποιηθεί σε τεράστιο βαθμό, έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση ξηρασιών και επαναφορά βλάστησης σε ερήμους σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Η βιοφυσική της οργόνης έχει ελεγχθεί με διπλά τυφλά πειράματα σε μεγάλα Πανεπιστήμια. Δυστυχώς μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς που επαλήθευσε τα ευρήματα του Ράιχ παραμένει σχεδόν άγνωστη, ή διαστρεβλώνεται ή γελοιοποιείται από το προαναφερθέν κίνημα των «σκεπτικιστών» που στις μέρες μας είναι πολύ οργανωμένο και λειτουργεί σαν την Ιερά Εξέταση, με σκοπό να καταστήσει τη δουλειά του αντικείμενο περιφρόνησης. Ακόμα συναντάμε πιο πρόσφατες διαστρεβλώσεις της δουλειάς του Ράιχ από σημαντικό αριθμό ανθρώπων, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο οι οποίο πουλάνε διάφορα κατασκευάσματα χωρίς καμία επιστημονική βάση, για τα οποία διατυπώνουν φανταστικούς ισχυρισμούς, χωρίς αποδείξεις, χρησιμοποιώντας το όνομά του και την ορολογία που εισήγαγε με τελείως αυθαίρετο και λανθασμένο τρόπο.

Ένας από τους στόχους των Συνεδρίων για τα Νέα Ευρήματα στην Οργονομία είναι να εκπαιδεύσει το κοινό και τους επιστήμονες μέσω επιστημονικών δεδομένων σχετικών με αυτό το σημαντικό χώρο έρευνας και ανακαλύψεων και να διορθώσει τις πολυάριθμες διαστρεβλώσεις και παρεξηγήσεις για την επιστήμη του Ράιχ. Ένας άλλος στόχος είναι να παρέχει σε επιστήμονες ένα ασφαλές πεδίο συνάντησης όπου η δουλειά τους που σχετίζεται με την Οργονομία του Ράιχ να μπορεί να παρουσιαστεί ανοιχτά, χωρίς τον κίνδυνο επιθέσεων, εξασφαλίζοντας το σεβασμό στις αρχές της ορθής επιστημονικής μεθόδου.

Σε αυτά τα συνέδρια προσκαλούνται όλοι οι μη επιστήμονες και ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να αποκλειστούν οι γνωστοί ταραξίες. Πρόκειται για συναντήσεις σοβαρών ανθρώπων, επιστημόνων και φοιτητών, που εργάζονται σε πρακτικά ζητήματα στο πεδίο της πειραματικής ή κλινικής οργονομίας. Προσκαλούνται να συμμετάσχουν άτομα με σοβαρότητα στον τρόπο σκέψης που αναζητούν απαντήσεις σε πιεστικές ερωτήσεις κοινωνικού ή επιστημονικού περιεχομένου, είτε είναι φοιτητές (οποιασδήποτε ηλικίας) ή επιστήμονες.


[1] Η νεώτερη ονομασία των «αρχαιοβακτηρίων» στα οποία περιλαμβάνονται προκαρυωτικά, όπως τα «ακραία» αλόφιλα , οι λεγόμενοι θερμοακιδόφιλοι οργανισμοί και τα λεγόμενα μεθανογενή αρχαιοβακτήρια. Αντιπροσωπεύουν τους αρχαιότερους στη φύση οργανισμούς που συνεχίζουν να επιβιώνουν μέχρι και σήμερα (σημ. orgonespace).
[2] Οι λεγόμενες «σωματικές ψυχοθεραπείες» δεν αποτελούν παρά, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, χονδροκομμένες παραποιήσεις των επιστημονικών ανακαλύψεων του Βίλχελμ Ράιχ, οι οποίες συνίστανται, για παράδειγμα, είτε στην αποφυγή της συστηματικής χαρακτηραναλυτικής εργασίας με τον ασθενή και την επανάληψη μηχανικών «ασκήσεων» για την «εκφόρτιση συναισθημάτων» είτε εν γένει στην πλήρη αποσιώπηση του θεραπευτικού στόχου της επίτευξης του «ανακλαστικού του οργασμού». Ο ίδιος ο Βίλχελμ Ράιχ είχε επισημάνει και θεωρούσε αναμενόμενη την παραποίηση των σημαντικών ανακαλύψεών του από θωρακισμένους ανθρώπους που η βιοφυσική δομή τους δε θα τους άφηνε να ασχοληθούν σε βάθος με αυτές παρά μόνο επιφανειακά και τμηματικά και με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος (σημ. orgonespace).
This entry was posted in Γενικά, Επιστήμη, Κοινωνία, Υγεία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε